מאת מערכת המטבח הישראלי
צילום: רפי דלויה | צילום ועריכת וידאו: אנטולי קרינצי
ערב הכרזת הזוכים בפרסי המטבח הישראלי בחסות אמריקן אקספרס לשנת 2022 – היה מרגש במיוחד. בכירי עולם הקולינריה הישראלי התייצבו כדי לחגוג מצוינות ויצירתיות במטבח הישראלי. ערב של כבוד ופרגון הדדי בין שפים, מסעדנים, יזמים, יצרנים, חקלאים, יוצרים ועוד אנשי קולינריה– אשר שמחו בהזדמנות הנדירה לעצור ולהביט בסיפוק על תרבות הקולינריה המקומית היפהפייה. היטיב לנסח שף אסף גרניט שאיחל שבשנה הבאה יתכנס לחגוג פורום גדול ונרחב אשר ימנה את כל התעשייה, כולה.
האירוע שנערך במלון BoBo מקולקציית מלונות בראון, החל בקבלת פנים שמחה וטעימה עם מנות מהמטבח הישראלי החדש של מלי מלו, והיינות המקומיים של רקנאטי. אז עברו המוזמנים אל מתחם האולם היפהפה שם נערך הטקס בהנחיית יו״ר ועדת הפרס, עמית אהרנסון, אשר הנחה בידע רב, ובשקיפות מלאה, כשהוא לא שוכח לאיים על אפרת אנזל ואורן לוקסי לרשת את הפרס שלהם בשנה הבאה (על הפודקאסט המצטיין).
היזמים – נירית וייס, דוד קישקה וגרטל שיינר העניקו פרסי הוקרה מיוחדים, הודו לשותפים הרבים של הפסטיבל וסיפרו על הדרך הארוכה אל ארגון ״המטבח הישראלי״. ואז, אחד אחרי השני, עלו לבמה 20 הזוכים הנרגשים אשר הגיעו מכל רחבי ישראל: מרמת הגולן, דרך כפר ראמה, עמק חפר, נטף, ועד אשדוד ואילת, כולל מניו יורק (שחר סגל), וברלין (אסף גרניט ואורי נבון) – כולם דיברו בהתרגשות ובכנות על עבודתם.

משיאי הערב:
המפגש החם בין שלושת הזוכים הגדולים בפרסים הגדולים, השופטים השותפים והחברים המפרגנים של ״משחקי השף״ (שאף הייתה מועמדת לפרס): רז רהב – ש-OCD שלו זכתה בפרס ״המסעדה המצטיינת של המטבח הישראלי לשנת 2022״ ; אסף גרניט ושותפו אורי נבון, שניים שהם אחד, שקיבלו את פרס ״השף המצטיין של המטבח הישראלי״; ושף יוסי שטרית שזכה בפרס ״ המסעדה החדשה המצטיינת של השנה״.
השפית והמסעדנית זוכת ״פרס ההשראה יוצאת דופן״ רמה בן צבי, מספרת בקול חנוק מהתרגשות על תחילת הדרך, שבה גידול תוצרת המסעדה הייתה צורך קיומי ולא אג׳נדה אופנתית, ועד כמה היא שמחה להיות ׳מובנת׳. בן צבי הודתה לעוזי בעלה, לאמה בת ה-92 שנכחה בקהל ולביתה אלה ממשיכת דרכה – ולא השאירה עין אחת יבשה בקהל.
שף אסף גרניט ואורי נבון עולים על הבמה לקבלת פרס השף המבטיח ואסף גרניט צוחק שרצה לעשות לרז רהב חברו הטוב ״קניה ווסט״, ואז מרצין ומתוודה בגילוי לב שבשנה שעברה לא היה מרוצה מכך שלא זכה, אבל כעת מבטיח להיות נוכח ולפרגן בכל שנה לכל זוכה וזוכה, כדי לייצר קהילת אוכל חזקה ומגובשת.
המסעדן שחר סגל נוחת עם המזוודות, היישר מניו יורק, ועולה לקבל פרס הוקרה עבורו ועבור אייל שני ומודה כי אינו יודע באיזה מקום בעולם שני נמצא כעת, מספר כי האוכל הישראלי עושה בעולם את מה שהיי טק עושה לישראל, וקורא לקהל ״לא!״. ״לא לוותר על המדינה״, ״לא למסור את כל מה שבנינו. זה שלנו״, וזוכה למחיאות כפיים סוערות.
יחי זינו מפסקדו שעולה לבמה לקבל את פרס המסעדה הכשרה ומספר על הקשיים שמאחורי המסעדה האהובה, והמחיר המשפחתי, כשהוא מודה לאשתו: ״כולם אוכלים מעולה, ורק אשתי אוכלת #$%״.
גדעון בילינסקי ויובל הלמן אנשי ״עלה עלה״ עולים לבמה עם עוזי בליסקי האבא המייסד, משפחת גבינות ברקנית שהגיעו בנוכחות מלאה, הפורום הנשי החזק של ״אסיף״ בהובלת המנכ״לית נטע שליו שהבטיחה גם היא לכל הנוכחים בקהל להיות להם בית ועוד ועוד.
בין האורחים בלטו עשרות אנשי קולינריה מן השורה הראשונה – שהשתתפו בתהליך ההצבעה: הילה אלפרט, רותי רוסו, רותם ליברזון, נטע סלונים, מאיה דרין, עדינה זוסמן, תיקי גולן, לירן שבתאי, ולצידם הזוכים המפרגנים של השנה שעברה: השפים הילה ויזהר סהר רונן שהגיעו כל הדרך מרוטנברג שבגשר, שף ענר בן רפאל פורמן, זיווה וארתור חנימוב של חנן מרגילן ועידו תמיר מפתורה.
וכמובן, השותפים המסחריים של פסטיבל ופרסי המטבח הישראלי: עידו עלמני, מנכ״ל אמריקן אקספרס וצוות השיווק בהובלת רוני קרני, חלי חיות והדר נוי;
דן פרנס, מנכ״ל קרסו נדל״ן, יולי סלפוי והצוות העצום שאירח אותנו במתחם אומאמי, אנשי סוגת – רועי וייזר סמנכ״ל השיווק ופיתוח עסקי, אילנה גולן מנהלת השיווק ויעל פודולסקי, מנהלת תקשורת שיווקית ודיגיטל; אלי גידור מנכ״ל יקב רקאנטי וליאת משען מנהלת השיווק והפיתוח העסקי – אשר מלאו ליבנו ביינות המופלאים מזנים מזנים מקומיים, ולירן אלאיוב – מנכ"ל OTH ושחף סגל, דוברת קבוצת מלונות בראון המארחים הרשמיים של הטקס.
כל הזוכים קיבלו מתנה מיוחדת בנוסף לתעודת הפרס – חברת קרסו נדל"ן, העומדת מאחורי מתחם אומאמי החדשני לחובבי בישול ואירוח בקריית אונו, העניקה להם צ׳ק בשווי של עד 100 אלף ש״ח לרכישת דירה בפרויקט והזמינה אותם להשתלב גם בעסקי המתחם המתפתח.

רשימת הזוכים המלאה
בתחום המסעדנות
המסעדה המצטיינת של המטבח הישראלי | OCD , תל אביב
השף המצטיין של המטבח הישראלי | אסף גרניט ואורי נבון, קבוצת מחניודה
השף המבטיח של המטבח הישראלי *בשיתוף חברת סוגת* | אוהד לוי, מאמו, אילת
המסעדה החדשה המצטיינת של המטבח הישראלי *בשיתוף קרסו נדל״ן | היבה, תל אביב
אוכל הרחוב המצטיין של המטבח הישראלי | ג'סמינו, תל אביב
המוסד המצטיין של המטבח הישראלי | עזבה, כפר ראמה
המסעדה הכשרה המצטיינת של המטבח הישראלי | פסקדו, אשדוד
מסעדה בעלת תפריט יין מקומי מצטיין | ברוט, תל אביב
מסעדת הקז'ואל המצטיינת של המטבח הישראלי | 25M, תל אביב
בתחום היזמות והחדשנות
המיזם המצטיין לקידום המטבח הישראלי | אסיף, המרכז לתרבות האוכל בישראל
מיזם האגרו/פוד טק המצטיין בישראל | אילסר, רמת הגולן
בתחום התקשורת
פרס מצוינות בתיעוד המטבח הישראלי (טלוויזיה, ספר, אודיו) | בואו לאכול איתי, כאן 11 + אנזל ולוקסי, פודקסט*
*שיווין בתוצאות ההצבעה
פרס מצוינות בתיעוד המטבח הישראלי (מדיה חברתית) | ד״ר אורי מאיר-צ׳יזיק, קיבוץ נוה איתן
בתחום החקלאות, הייצור וחומרי הגלם
פרס מצוינות לחקלאי ישראלי | עלה עלה, הדר עם
פרס מצוינות ליצרן ארטיזנלי | מחלבת ברקנית, כפר יחזקאל
פרס מצוינות למאפייה-מגדנייה מצטיינת | איקה שוקולד, תל אביב + עמיתה, תל אביב*
*שוויון בתוצאות ההצבעה
פרסי הוקרה מיוחדים המוענקים מטעם הנהלת הפסטיבל ואמריקן אקספרס
פרס השראה יוצאת דופן | רמה בן צבי, המטבח של רמה, נטף
פרס הוקרה מיוחד | שף איל שני, שחר סגל. החבר׳ה היותר טובים


