מאת מערכת המטבח הישראלי | בשיתוף קרסו נדל"ן
המטבח הוא הלב של הבית. ממנו נולדות ארוחות שמאחדות את כל המשפחה סביב שולחן אחד, בעצב ובשמחה, אליו ניגשים כשמחפשים נחמה קטנה, בו אופים ומבשלים לכל אירוע.
מעבר להיותו צורך קיומי בסיסי, אוכל הוא גם מקור ליצירתיות ולביטוי עצמי, עם אין־ספור אפשרויות לשילובים בין חומרי גלם ובין טעמים.
מתוך תפיסה זו, ומתוך ההבנה של מקום העצום שתופסים אוכל ותרבות האירוח בחיי היומיום שלנו, הקימה חברת קרסו מתחם מגורים ראשון מסוגו, הנושא את השם "אומאמי". המתחם ממוקם בשכונת נאות אריאל שרון, בצפון מערב קריית אונו.
"אומאמי" בתרגום מילולי מיפנית משמעו "טעם טעים", והוא הטעם החמישי, שהתגלה במאה שעברה. מקור האומאמי בחלבון ובחומצות אמינו, ואנו בנויים כך שנרצה לאכול ממנו עוד ועוד. זו אכן התחושה במתחם המגורים "אומאמי", שכבר בכניסה אליו ריחות צמחי התבלין ועצי הפרי מעוררים את החושים ואת הדמיון.
מתחם אומאמי תוכנן באופן שיספק את מלוא צורכי הדיור של המתגוררים בשכונה, עם דגש קולינרי מיוחד: מעבר למטבח המרווח והמפנק בכל דירה, המתמזג עם הסלון והמרפסת, קיים בכל בניין חדר שבו ציוד לאירוח לרווחת הדיירים וכן חדר יינות עם תא ייעודי לכל דירה.
מפגשים מרגשים ושיח אינטימי עם השף יוסי שטרית
לכל מהדורה של פסטיבל המטבח הישראלי נבחר נושא שמשמש קו מקשר בין כללי אירועי הפסטיבל. השנה, בצל האירועים הביטחוניים, צביונו של הפסטיבל הותאם למצב, והנושא שנבחר הוא "הבית".
תחת נושא זה, התקיימו במתחם "אומאמי" במסגרת חודש המטבח הישראלי מפגשים מרגשים עם השף יוסי שטרית, שף מסעדת "היבה", המשמש גם כשף-מנטור בתכנית הראליטי "משחקי השף". במפגשים עם השף שטרית במתחם אומאמי התקיים שיח אינטימי, מלווה בטעימות, בינו לבין דוד קישקה, איש קולינריה ואחד משלושת היזמים של חודש המטבח הישראלי. השף שטרית שיתף את האורחים בתפיסתו לגבי אירוח ובישול ובהשראות מבית בעת בניית תפריטים.
לבחירת המנות שהוגשו במפגשים במתחם "אומאמי", קדם תהליך בו השף שטרית העלה זיכרונות ילדות, חוויות מעצבות מגילאים בוגרים וקשרים משמעותיים בחייו. הוא בחר להגיש למשתתפי המפגשים מנות אליהן זיקק רגשות, מקומות וריחות.
על החיפוש אחר האומאמי והקשר הבלתי אמצעי עם האורחים
השף שטרית סיפר במפגשים שכשהוא מבצע סיעור מוחין עם צוותו לגבי מנות למסעדה, הם מחפשים לפצח שילובי טעמים שהאורחים לא מצפים להם. הם מעוניינים להשאיר את האורחים אחרי כל ביס עם חשק לעוד ועם זיק של פליאה והתלהבות בעיניים. לשם כך, הם מחפשים את "האומאמי", הטעם על שמו נקרא מתחם המגורים בו התקיימו המפגשים.
השף וצוותו הכינו את המנות לנגד עיני הסועדים, במשטחי העבודה המרווחים של המטבח לדוגמה במרכז המכירות של פרויקט אומאמי כך ניתן היה לחוש בזמן אמת את הקשר הבלתי אמצעי בין הטבחים לבין האורחים, שהשף שטרית הדגיש את חשיבותו. הבלתי אמצעיות באה לידי ביטוי גם בתכנון החללים בפרוייקט "אומאמי", בהם האירוח הביתי יכול להתבצע גם בעת שהמנות מתבשלות ומצולחתות, באווירה נעימה ומסוגננת.
יין ישראלי להשלמת חוויית האירוח
למנות המיוחדות שיצר השף שטרית התלוו יינות שנבחרו מתוך קולקציית היינות של יקב רקנאטי. יקב רקנאטי מביא לידי ביטוי מאז שנת 2000 את הטרואר המקומי, באמצעות יצירת יינות מצוינים ותוך גידול וטיפוח זני ענבים ים תיכוניים ייחודיים, בצד הזנים הקלאסיים והמוכרים.
הערך המוסף
בשיח עם השף שטרית בלט ערך מוסף שהוא מביא עימו למנות ולארוחות, כגון תמיכה בחקלאות ישראלית. ערך מוסף הוא גם הקו שהנחה את קבוצת קרסו נדל"ן בהקמת מתחם המגורים אומאמי – הבנת הצרכים העדכניים של משפחות ישראליות.
לפרטים נוספים על מתחם המגורים קרסו אומאמי לחצו כאן