פסטיבל ופרסי המטבח הישראלי הוא ארגון אשר שם לו למטרה לקדם ולהוקיר מצוינות בתרבות הקולינריה הישראלית.
באמצעות שני אירועי דגל שנתיים – פסטיבל ישראלי חדש המוקדש לתרבות המטבח הישראלי על שלל גווניה, לצד טקס פרסי מצוינות לאנשים ולעסקים שמאחוריה – אנו שואפים להעלות את השיח אודות המטבח הישראלי המתהווה, ולהאיר זרקור על העוסקים במלאכה חשובה זו: שפים, מסעדות, יזמים, יצרנים ארטיזנליים, חקלאים, חברות פוד ואגרו טק, כותבים, יוצרים ועוד.
זוהי שעת השיא של המטבח הישראלי, אחד מעמודי התווך של התרבות שלנו. בואו לחגוג אותו עמנו.
מהו מטבח ישראלי
כור ההיתוך של החברה הישראלית יצר את המטבח הישראלי החדש והמוערך בעולם הגסטרונומיה הבינלאומי. מטבח דינמי, רב גוונים ותבלינים, אשר מקורו בכ-70 מדינות יהדות התפוצות. מטבח המחבר בין ניגודים, תרבויות, קונפליקטים וזהויות: בין מזרח אירופה למזרח התיכון, בין מסורות משפחתיות לטכניקות בישול חדשניות, בין חומרי גלם מקומיים למטבחים מכל קצוות תבל. בין זיכרונות לקדמה.
כל אלו יושבים על תבנית נוף מולדתנו – אדמת אגן הים התיכון העשירה, חגי ומנהגי ישראל, השכנות עם ערביי ישראל והמזרח התיכון – עליה צומחת ומתהווה התרבות הקולינרית המסעירה שהיא אנחנו – הבטן והלב של החברה הישראלית.
החזון שלנו
- קידום ענף הקולינריה בישראל כענף תרבות משגשג ומוכר, נכס צאן ברזל.
- הוקרת מצוינות בקרב מובילי המטבח הישראלי על שלל שחקניו וענפיו, ע״י מתן פרס לאנשים ולעסקים אשר הגיעו להישגים יוצאי דופן בשנה באחרונה, הפגינו מצוינות וקריאייטיביות, ואשר תרמו בכך תרומה משמעותית לקידום תרבות הקולינריה בישראל ובעולם.
- תמיכה בעסקים של עולם הקולינריה, והנגשתם לקהל הרחב ע״י פעילויות תוכן, אירועים וחוויות