חוכמת המקצוענים של המטבח הישראלי

באחריות ובהערכה עצומה לכל הלוקחים חלק בקידום תרבות הקולינריה, שמנו לנו למטרה לפתוח הן את הפסטיבל והן את הטקס לכל אדם, עסק או עמותה.

באתר זה תוכלו למצוא קולות קוראים להשתתפות בשניהם, במטרה לאפשר לכל אחת ואחד מכם להיות חלק מהקהילה היצירתית שלנו.

כמו כן, בחרנו לתת מקום של כבוד לכל האיגודים והעמותות אשר פועלים ומקיימים את עולמות הקולינריה. אנו קוראים לזה – ׳חוכמת המקצוענים׳. אנו גאים לעבוד בשיתופיות מלאה בתהליכי הבחירה שלנו עם: איגוד המסעדות והברים, עמותת מסעדנים חזקים ביחד, העמותה הישראלית לתרבות קולינרית, תא עיתונאי הקולינריה, קהילת Roots ועוד.

ועדת הפרס הינה ועדה מקצועית שתפקידה להכריע לגבי זהות הזוכים בפרסי המטבח הישראלי, מתוך רשימת פיינליסטים אשר התקבלה בהמשך לבחירת אלף המקצוענים.

חברות וחברי הועדה הינם מומחים בעלי שם בעלי ניסיון רב שנים בשלל תפקידים ועמדות בעולם הקולינריה, והינם בעלי סמכות וידע והסתכלות רחבה על הנעשה בתחום לאורך השנים ועם מבט כלפי העתיד.

חברי הועדה מחויבים לבחירה המושתתת על הערכים והחזון של  טקס הפרסים והפסטיבל כולו, תוך מחויבות ליושרה ודיסקרטיות, תוך נטרול הצבעתם במקומות של ניגוד אינטרסים ומחויבות עמוקה לקידום תרבות המטבח הישראלי.

אנו גאים להציג את חברי הועדת הפרס (לפי א"ב) –

עמית אהרנסון – יו''ר הועדה
איש הקולינריה עמית ("מדבר מהבטן")
הוא מאנשי עיתונות האוכל הבולטים בישראל ב-15 השנים האחרונות.
בעל תואר מאסטר מהאוניברסיטה למדעי הגסטרונומיה בפיימונטה שבאיטליה, ומראשוני
הבלוגרים הקולינריים בארץ. שימש, בין היתר, ככתב הקולינריה במהדורה המרכזית שלחדשות 13, מגיש פינת האוכל בתוכניתו של גיא פינס, וכמגיש התוכנית "חדשות האוכל של ישראל" בקשת 12.

ישראל אהרוני
שף, מסעדן, שופט מאסטר שף, עיתונאי, מרצה, די.ג׳יי ומחלוצי הסצנה הקולינרית בישראל.
חתום על שלל ספרי בישול, תוכניות טלוויזיה בהובלתו, ואלפי טורים מוסף סוף השבוע של ידיעות אחרונות, אשר בהם העניק במה משמעותית לבניית התרבות הקולינרית בישראל בקרב קהלים עצומים. בנוסף, משמש אהרוני כמנטור לדורות של שפים, כשהוא מוביל תפיסות, מושגים וטרנדים המגובים בידע עצום חוצה יבשות.

הילה אלפרט
אלפרט היא כותבת, יוצרת אוכל, עיתונאית, מרצה, מגישת טלוויזיה,
מחברת ספרי אוכל ומדריכי מסעדות, יועצת למסעדות ולתעשיית האוכל.
מבשלת מילים ואוכל שצמחה מתוך תמהיל של מסורות קולינריות.
העיסוק של אלפרט באוכל מתהלך בתוכן ובתרבויות מהן באו, נע על ציר הזמן, בנסיון להתבשל בשורשם של הדברים.

אפרת אנזל
אוצרת ויוצרת תוכן קולינרי:  אירועים, פסטיבלים, כנסים וחוויות.
מנחה את הפודקאסט ״לדבר זה לא משמין״, המקדם אוכל מקומי ומקיים, קניה ישירה מחקלאים ותמיכה בעסקים מקומיים. מרצה בשנקר במגמת לימודי מסעדנות, מנהלת התוכן של כנס המסעדנות
הישראלי, יועצת ומנטורית ליצרנים קטנים (וגם גדולים). מרצה מבוקשת בתחום הקיימות,
קולינריה מודעת, אוכל מקומי וטרנדים קולינריים. בעלת אתר האוכל www.efratenzel.com

תיקי גולן
עיתונאית. משמשת בשש השנים האחרונות כעורכת ערוץ האוכל של ynet.
לפני כן שימשה בתפקיד עורכת מדור האוכל של מגזין טיים אאוט תל אביב כעשור,
ולפני כן  ככתבת אוכל בעכבר העיר והעיר. גולן, אשר מלווה את מהפכת הקולינריה
של ישראל מזה שני עשורים. מכורה לטעמים, לריחות ולחלקי פנים של כבשים ופרות.
אוהבת לאכול, לבשל וגם להאכיל אנשים רעבים.

ריטה גולדשטיין
עיתונאית אוכל ומגישת טלוויזיה.
מבקרת במסגרת התפקיד במסעדות ובתי אוכל בכל רחבי הארץ ומסקרת את תחום הקולינריה בישראל ובעולם כבר למעלה מעשור.
בשנים האחרונות כותבת במדור אוכל טוב של מאקו (לפני כן בוואלה ובמעריב),
ומשדרת בשידורי קשת כולל בחדשות הבוקר עם ניב רסקין, חי בלילה,
ובעבר גם בתכניות ״ישראל מבשלת יחד״, ״אנשים״, ו״חדשות האוכל של ישראל״.

יאיר היידו
איש היין המוערך חי את עולם היין מכל זווית אפשרית, כמורה, עיתונאי, טועם, סופר, יועץ ויזם.
כמייסדו של בית הספר הישראלי לתרבות היין לפני כ-25 שנה
קידם את מהפכת האיכות של היין הישראלי. בין שלל היזמויות שהוביל: מדריך היין שפרסם
וכתבותיו לאורך השנים במגזין ׳יין וגורמה׳ שימש היידו כמורה נבוכים במארג המסקרן
של עולם האוכל והיין. מנהל אירופה של חברת רידל המיתולוגית, חבר קבוע בצוות מגזין
היין החשוב ביותר בצרפת La Revue du Vin de France, איש היין של אל על,
ובשנה האחרונה – יזם Cheers, פלטפורמה המאגדת את כל משנתו – חוויית יין אישית, המנגישה את
תרבות היין ומקדמת יינות אותנטיים שמאחוריהם סיפור ייחודי .

רועי ירושלמי
יזם ועיתונאי קולינריה. כותב בגלובס, ועורך את אתר המלצות האוכל והמתכונים rex.co.il
מזה חמש שנים. זאת לצד עבודת המחקר שעורך במסגרת בית הספר להיסטוריה
של אוניברסיטת תל אביב על מטבחים לאומיים וזהות לאומית במזרח אגן ים התיכון.
כמו כן, משמש כיו״ר חבר השופטים של רשימת BEST 50 היוקרתית המדרגת את המסעדות הטובות בעולם, וצפויה לצאת לאור לראשונה במזרח התיכון וצפון אפריקה ב-2022.

רותם מימון
עיתונאי קולינריה, אשר מזה עשור עורך את מדור האוכל והטיולים של עיתון ״הארץ״.
לפני שלוש שנים הקים את קהילת ״אוכלים את הראש״ בפייסבוק,
קבוצת האוכל הפרטית המשפיעה בישראל, המונה כ-50 אלף פודיז דעתניים. לפני כן שימש ככתב
האוכל של עכבר העיר. מימון מתגורר במושב ניצני עוז, מנסה לגדל בעצמו את הירקות שלו
(בהצלחה כזאת או אחרת), ואב לתאומים שמותחים מדי יום את ההגדרה שלהם למהו אוכל.

אלעד רביד
חובב קולינריה, אוכל ויין ועוסק בתחום למעלה מ-20 שנים, בעיקר בתחום
השיווק ופיתוח המותגים והשילוב של שיווק וטכנולוגיה. בעברו, בין השאר היה מנהל
השיווק של חטיבת מזון טרי בשטראוס ומנהל השיווק והמיזמים האסטרטגיים של
שטראוס-קפה. כיום מנהל את יחידת הDTC של שטראוס ואחראי על פיתוח מיזמים
טכנולוגיים ופלטפורמות eCommerce בחברה. מהנדס בהכשרה, בוגר EMBA של האונ' העברית וWSET-.

אירית שנקר
ב-1985 פתחה שנקר ביחד עם שף חיים כהן את מסעדת ״קרן א-ל-קארט״.
מאז, המשיכה ביזמות, ביצירה ובניהול שלל מיזמי קולינריה פורצי דרך, ביניהם: המסעדות
״קרן״ המיתולוגית במושבה האמריקאית ו״דיקסי גריל בר״, הקמת המסלול לימודי
מסעדנות בבית הספר "שנקר" והספר "להיות מסעדנית". כיום, שותפה
ב"ויאכלו – חזון ומזון״ שם היא ושותפה איתן תגר עוסקים ביצירות פתרונות הסעדה
למוסדות תרבות, אקדמיות ועיריות.

חיים שפיגל
ה-מומחה לשירותי המזון בישראל,  בן למשפחה של תעשייני מזון,
אשר בתפקידו כראש אגף מזון ומשקאות של רשת מלונות דן
מוביל פירמידה מקצועית הזוכה שנה אחר שנה בתואר המוצר המלונאי האיכותי ביותר בישראל בתחום המזון. בין השאר, הקים את העמותה הישראלית לתרבות קולינארית בה שימש כיושב ראש, מקימי מכללת "דן גורמה" ומנטור למקצוענים רבים ומוכרים מאוד בענף המסעדנות והמלונאות.

עמית אהרונסון

יו''ר הועדה

ישראל אהרוני

הילה אלפרט

אפרת אנזל

תיקי גולן

ריטה גולדשטיין

יאיר היידו

רותם מימון

רועי ירושלמי

אלעד רביד

אירית שנקר

חיים שפיגל

רוצים לדעת מה מתבשל במטבח לפני כולם?