אנו גאים להציג את קטגוריות פרסי המטבח הישראלי לשנת 2021:

בתחום המסעדנות

פרס המסעדה המצטיינת של המטבח הישראלי

פרס אשר יוענק למסעדה מצטיינת, במכלול הפרמטרים הבאים, בדגש על פעילותה בשנת 2021: מסעדה בעלת תפריט יצירתי ומקורי אשר לה תרומה להתפתחות המטבח הישראלי, שימוש בחומרי גלם איכותיים ומקומיים, הפגנת מצוינות, יציבות, הקפדה על שירות ואירוח, ומעורבות השף האחראי בעולמות התוכן של המטבח הישראלי.

פרס השף המצטיין של המטבח הישראלי

פרס אשר יוענק לשף מצטיין, במכלול הפרמטרים הבאים, בדגש על פעילותו בשנת 2021: שף אשר מפגין יצירתיות ומקוריות, תוך השארת חותם אישי בבניית תפריט ישראלי מקומי, המפגין כישורי חדשנות ו/או השראה מבישול מסורתי, משפיע ומקדם ערכים בקרב מקצועני הענף.

פרס השף המבטיח של המטבח הישראלי

פרס אשר יוענק לשף המבטיח במכלול הפרמטרים הבאים, בדגש על פעילותו בשנת 2021: שף צעיר, הצועד את צעדיו הראשונים בקדמת המטבח, אשר מביע קול מיוחד וחדשני בעל תרומה להתהוות המטבח הישראלי.

פרס המסעדה החדשה המצטיינת של המטבח הישראלי

פרס אשר יוענק למסעדה החדשה המצטיינת במכלול הפרמטרים הבאים, מסעדה אשר נפתחה בשנת 2021 ועשתה בה צעדים ראשונים אך יציבים,  תוך הצגת ערכים ברורים, תפריט חדשני ורמת ביצוע ושירות יציבים וגבוהים. 

פרס אוכל הרחוב המצטיין של המטבח הישראלי

פרס אשר יוענק למסעדת אוכל הרחוב המצטיינת, במכלול הפרמטרים הבאים, בדגש על פעילות בשנת 2021:  מסעדת אוכל רחוב, חדשה כוותיקה, אשר מתבלטת בביצוע מדויק של אוכל רחוב ישראלי בלבד, תוך שמירה על מסורת או הפגנת חדשנות בשילוב חומרי גלם מקומיים מצוינים.

פרס מוסד הקולינריה המצטיין של המטבח הישראלי

פרס אשר יוענק למוסד הקולינריה המצטיין, במכלול הפרמטרים הבאים, אשר לו ותק של למעלה מ-20 שנה לפחות: בית אוכל הנחשב למוסד של ממש בקולינריה הישראלית, כזה ששרד את כל הטלטלות שבדרך, רכש לעצמו קהל לקוחות קבוע, מקפיד לשמור על רמה לאורך כל השנים ואשר יש לו חלק בגיבוש הזהות הייחודית של המטבח הישראלי לאורך השנים תוך מתן במה לאוכל שורשי ומסורתי.

 פרס המסעדה הכשרה המצטיינת של המטבח הישראלי

פרס אשר יוענק למסעדה הכשרה המצטיינת, במכלול הפרמטרים הבאים, בדגש על פעילות בשנת 2021: מסעדה בעלת תפריט כשר בעל חותם יצירתי ומקורי אשר לו תרומה להתפתחות המטבח הישראלי, תוך שימוש בחומרי גלם איכותיים ומקומיים, מצוינות והקפדה על שירות ואירוח, ומעורבות השף האחראי בעולמות התוכן של המטבח הישראלי.

בתחום היזמות והחדשנות

פרס המיזם המצטיין לקידום המטבח הישראלי

פרס אשר יוענק למיזם המצטיין אשר שם לו למטרה לקדם את תרבות המטבח הישראלי, במכלול הפרמטרים הבאים, בדגש על פעילות בשנת 2021: לאדם או לגוף פרטי או ציבורי, אשר יזמו והובילו פרויקט או מהלך (שאינם מסעדה או בית אוכל בלבד) יוצא דופן שמקדם את תרבות המטבח הישראלי בארץ ואו בעולם.

פרס מיזם החדשנות המצטיין של המטבח הישראלי

פרס אשר יוענק למיזם החדשנות המצטיין של המטבח הישראלי, במכלול הפרמטרים הבאים, בדגש על פעילות בשנת 2021: לאדם או לחברת הזנק, אשר קידמו, המציאו, חקרו או הובילו מיזם התורם לחדשנות במזון, סביבה, בריאות: מיזמי טכנולוגיה ו/או פוד–טק ו/או אגרו–טק אשר להם תרומה להתפתחות מערכת מזון מקומית מזון חזקה ו/או מקיימת.

בתחום התקשורת

פרס מצוינות בתיעוד המטבח הישראלי – מדיה כתובה ומשודרת:

פרס אשר יוענק לתיעוד המצטיין של עולמות המטבח הישראלי במדיה הכתובה ו/או המשודרת, במכלול הפרמטרים הבאים, בדגש על פעילות בשנת 2021: לאדם או קבוצה אשר עוסקים בתיעוד, סיקור, כתיבה, איסוף ויצירת מתכונים בעולמות מטבח הישראלי והמקומי: ספר בישול, סדרת טלוויזיה, סרט דוקומנטרי, ספר עיון, כתיבה עיתונאית, פוד קאסט, וידאו קאסט, בלוג.

פרס מצוינות בתיעוד המטבח הישראלי – מדיה חברתית:

פרס אשר יוענק על מצוינות בתיעוד המטבח הישראלי בערוצי המדיה החברתית, במכלול הפרמטרים הבאים, בדגש על פעילות בשנת 2021: לאדם פרטי או לקבוצה אשר יוצרים תוכן מקורי ובעל ערך מוסף לקידום שפת המטבח הישראלי בפעילותם ברשתות החברתיות (אינסטגרם, פייסבוק, טיקטוק, טוויטר ועוד): מתכונים, ביקורת, המלצות, צילומים ועוד.

בתחום החקלאות, הייצור וחומרי הגלם

פרס מצוינות לחקלאי ישראלי

פרס אשר יוענק לחקלאי מצטיין במכלול הפרמטרים הבאים, בדגש על פעילות בשנת 2021: גידול יוצא דופן ואיכותי של זן ישראלי או כזה אשר בשימוש נרחב במטבח הישראלי, של ירק, פרי, בעל כנף, בקר, דגה או כל סוג של גידול.

פרס מצוינות ליצרן ארטיזנלי ישראלי

פרס אשר יוענק ליצרן ארטיזנלי במכלול הפרמטרים הבאים, בדגש על פעילות בשנת 2021: יצרן אשר מייצר מוצר מקומי במלאכת יד תוך מתן כבוד לשיטות הכנה מסורתיות (לא תעשייתיות) – בשימוש נרחב במטבח הישראלי: דבש, גבינות, שמן זית, טחינה, נקניקים, מאפים, לחמים, קונדיטוריה, מתוקים.

פרס מצוינות בתחום ייצור היין, הבירה והאלכוהול

פרס אשר יוענק על מצוינות בתחום ייצור היין, הבירה והאלכוהול, במכלול הפרמטרים הבאים, בדגש על פעילות בשנת 2021: יקב או מזקקה מקומי, אשר מציג סטנדרטים גבוהים ואיכותיים בתעשיית היין והאלכוהול המקומית והעולמית.

פרסי הוקרה מיוחדים

פרס השראה יוצאת דופן 

פרס השראה יוצאת דופן הינו פרס הוקרה מיוחד ליחיד או קבוצה על פעילות ארוכת שנים (מעל 10 שנים), עבור מפעל חיים פורץ דרך אשר הותיר חותם מיוחד על תרבות הקולינריה הישראלית, ויצר שפה חדשה ומובחנת המקדמת את המטבח הישראלי. 

פרס הוקרה מיוחד

פרס הוקרה מיוחד אשר יוענק על תרומה יוצאת דופן, בדגש על פעילות בשנת 2021: לאדם או קבוצה אשר תרמו בצורה משמעותית להתפתחות וחיזוק מוסדות ועסקי המטבח הישראלי בשנה החולפת המאתגרת עד מאוד (מאחורי ומלפני הקלעים).

רוצים לדעת מה מתבשל במטבח לפני כולם?