כל מה שצריך לדעת כדי להגיש מועמדות לפרס

במהלך חודש נובמבר, בין ה-11 ל-27, יתקיים לראשונה בישראל "פסטיבל המטבח הישראלי בשיתוף אמריקן אקספרס", אשר יינעל באירוע חגיגי – טקס חלוקת פרסי מצוינות בשלל קטגוריות, ״פרסי המטבח הישראלי״.

הטקס והפרסים נועדו להוקיר מצוינות ויצירתיות ולתת במה לכל העוסקים במלאכת המטבח בישראל: אנשים, עסקים ועמותות אשר תורמים ליצירת תרבות קולינרית מקומית, יצירתית, משגשגת וחזקה.

16 הפרסים בשלל הקטגוריות ישקפו ערכים אלו, כששני קריטריונים איכותיים לניקוד יעמדו במרכז:

1.  מקומיות – חיבור מובהק לעולם המטבח הישראלי.

2. יצירתיות- פעילות יוצאת דופן בשנה האחרונה לקידום השיח על אודות המטבח הישראלי.

תהליך ההצבעה, המפורט בתקנון המצורף, הינו פתוח לכולם, מתוך כוונה לתת במה והזדמנות שווה לכל העוסקים במלאכה: שפים, מסעדנים, יזמים, יצרנים, בעלי מלאכה, חקלאים, יוצרים ועוד.

בטופס ההרשמה תוזמנו להעמיד את עצמכם (או אחרים) לאחד הפרסים (או יותר), תוך תיאור מנומק.

כל המועמדים יעברו לשלב ההצבעה הראשון.

תהליך ההצבעה

תהליך הבחירה יעשה בשני סבבים של הצבעה:

הצבעה ראשונה – ע״י ״חוכמת המקצוענים״ – דירוג ע״י למעלה מ-1,000 חברי איגודים ועמותות קולינריה המובילות הפועלות בישראל – איגוד המסעדות והברים הישראלי, עמותת מסעדנים חזקים ביחד, חברי קהילת Roots , חברי העמותה לתרבות קולינרית בישראל, חברי תנועת ׳סלואו פוד׳ ולצידם – עיתונאי הקולינריה הבכירים של ישראל.

שיטת הניקוד:

מ-8 עד 1 – למועמדים בתחום המסעדות (8 – הציון הגבוה ביותר).

מ-5 עד 1 למועמדים בתחומים האחרים (5 הוא הציון הגבוה ביותר).

הצבעה שניה – ע״י ועדת הפרס – בתום שקלול הניקוד, ייבחרו 8 המועמדים הסופיים בתחום המסעדות ו-5 מועמדים סופיים בתחומים האחרים. המועמדים הסופיים יעברו לסיבוב בחירה נוספת בקרב חברי ועדת הפרס, המורכבת ממקצועני ענף הקולינריה בישראל.

מי שיעפילו לרשימת המועמדים הסופיים, וכמובן הזוכים בכל קטגוריה –  ייהנו מחותמת של יוקרה ואיכות על פועלם, ויזכו לקידום אישי ומקצועי בשלל אמצעי שיווק ויחסי ציבור של יזמי הטקס.

רשימת המועמדים הסופיים אשר העפילו לשלב ה״שורט ליסט״ תוכרז עם פתיחת אירועי הפסטיבל ב-10 בנובמבר במעמד חגיגי.

תקציב של כמיליון ש״ח יוקדש לקידום אירועי הפסטיבל והמועמדים לפרסים בפלטפורמת ״המטבח הישראלי״ ובקמפיין מדיה בדיגיטל, טלוויזיה ועיתונות.

הטקס החגיגי, בהשתתפות 300 בכירי הענף, יערך בסוף השבוע של ה-25 בנובמבר, וצפוי להיות הראשון במסורת חדשה ומרגשת.

רוצים לדעת מה מתבשל במטבח לפני כולם?